از آنجایی که بدن مواد مغذی را ابتدا به اندامهای حیاتی میفرستد، ناخنها عموما آخرین عضوی هستند که آنها را دریافت میکنند. از این جهت در صورت وجود سوء تغذیه در بدن، نوک انگشتانتان آن را نشان میدهند.
حتي اگر رژیم غذایی سالمی داشته باشید، به این معنا نیست که ناخنهایتان به مشکلاتی از قبیل کدرشدن و نرخ رشد پایین دچار نمیشوند. چرا که ژنتیک هم برنوک انگشتانتان تاثیر میگذارد. با همه اینها، خوردن غذاهایی که حاوی مواد مغذی محبوب ناخنها هستند، میتواند به آنها کمک کند تا به بهترین حالت دربیایند:
- آجیل: بادام، گردو و سایر آجیل ها حاوی مقادیر زیادی اسیدهای چرب امگا۳ هستند. در این میان بادام انتخاب بهتری است چرا که بیشترین مقادیر ویتامین ای، منیزیم، و کلسیم را در مقایسه با سایر آجیلها در خود جای داده است. این ویتامینها و مواد معدنی منجر به تقویت استخوانها و تقویت ناخنها میشوند و از شکستگی ناخن جلوگیری میکنند.
- ماهی سالمون: یکی از سالمترین غذاها برای حفظ سلامت کلی بدن است با این حال مقادیر بالای ویتامین دی موجود در این ماهی به جذب کلسیم بیشتر در بدن کمک میکند. این افزایش جذب کلسیم به تحریک رشد استخوانها و افزایش قدرت ناخنها کمک می کند. بنابراین به جای انتخاب گوشتهای قرمز، حداقل هفته ای دو بار ماهی سالمون بخورید.
- ماست: ماست با طعم معمولی و نه ماستهای پرچرب و شیرین، حاوی مواد معدنی تقویت کننده ناخنها است یعنی پروتئین، بیوتین، آهن، منیزیم، پتاسیم، کلسیم و ویتامین دی.
- سبزیجات تیره رنگ: از قبیل لوبیا، کلم بروکلی و گل کلم حاوی مقادیر زیادی پروتئین و بیوتین هستند که از تولید کراتین حمایت میکنند؛ پروتئینی که به حفظ سلامت مو و ناخنها کمک میکند.
- تخم مرغ: درست مانند ماهی سالمون، حاوی پروتئین و ویتامین دی است. تخم مرغ منبع غنی از بیوتین نیز محسوب میشود.
- دانههای آفتابگردان: علاوه بر این که یک میان وعده سالم برای وعده قبل از خواب است، مقادیر زیادی منیزیم دارد که باعث رشد ناخنها میشود.
- مرغ: سرشار از ویتامین ب، پروتئین و روی است و این ترکیب قدرتمند منجر به تقویت رشد ناخن، مو و پوست ميشود. مرغ یک پروتئین بدون چربی است. کمبود پروتئین در رژیم غذایی باعث ضعیف و شکننده شدن ناخنها میشود. اگر گیاه خوار هستید و گوشت نمیخورید، میتوانید اسید آمینه مورد نیاز را از مواد غذایی غیر گوشتی دریافت کنید.
- دانه کدو تنبل: غذایی بسیار مفید برای سلامت ناخنهای شماست. این دانه غنی از ویتامین ای، روی و فيبر است و خاصیت قلیایی دارد به این معنی که با التهاب در بدن مبارزه میکند.
* وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي
نظر شما